Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 146 1,6 ts - trakane ot dvigatelia?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 146 1,6 ts - trakane ot dvigatelia?

Imam slednia vupros za Alfa 146 ,1,6 twin spark - dvigatelia izdava zvuk kato dizelov v smisul- traka dosta, no ne sum siguren kakva tochno e prichinata- dali sa klapani i t.n ili e neshto drugo. Niakoi moje li da dade suvet? Tova trakane ne e postoianno, poiaviava se i v niakakuv moment izvednuj izchezva i pak taka..

...
    Last edited by pooh; d.m.y г., 13:47.

Comment

бях сигурен че това мнение ще се появи рано или късно точно по този начин защото тази тема не е от вчера
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

re

Blagodaria za infoto, uspokoih se, che ne e neshto fatalno.

Comment

Е тъкмо мислих да отворя нова тема: Днес колата ми излезе от В.Трейд с ремонтиран ВАРИАТОР...

и ето, че се появи нов "късметлия" с тракащ вариатор.

Днес излязох от сервиза. Колата ми вече има съвсем друг звук, както се изрази Радо от В.Трейд: ..."звук вече баш на алфа"...

Много съм доволен, засега от ремонта. Имам усещането, че колата върви дори по-добре, по-пъргава е в оборотите м-у 1500 и 2500. Явно, че повредата не се отразява само на шума на двигателя, ами и на вървежа. Сега остава да я засеча на дълъг път колко ще гори. Досега ми гореше около 6,7 - 7,1 на сто - зависи от карането. На градско ми гореше около 11 на сто - тук няма накъде да пада явно, щото така е и покнижка.

Препоръчвам ти, да отидеш да ти го ремонтират във В.Трейд. Стойността всичко е около 190 лева с ДДС. Ако ползваш някаква отстъпка може да паднеш до 160 лева всичко. Успех!
          '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Dobre de, no sled kato nov variator struva 200 lv, kakuv e smisula da se popravia za 150-190??

Comment

време

А я кажете колеги колко време отнема ремонта на вариатора, че ние от провинцията да си правим сметката ако решим да го барнем в Сф, респ. във Вантотрейд

Comment

Краси проблема на вариотора се появява само на 16 клапановите версии

farnesin не е нужно да купуваш нов вариатор, продава се само ремонтен комплект който струва 10 лева, като става въпрос за резервна част която се препоръчва от завода производител и си идва в оригинална опаковка на алфа ромео, както сме дискутирали и преди проблема идва от цената на самият ремонт защото за да се постави този комплект(който е една пружина и една пластмаса), се извършва процедура като за смяна на ангренажният ремък, и за тази цел е нужен специализиран инструмент който за сега имат само вантотрейд и аутоиталия)
                ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Re: време

...
                  Last edited by pooh; d.m.y г., 13:47.

Comment

Първоначално публикувано от pooh
                    Първоначално публикувано от krasyb
                    А я кажете колеги колко време отнема ремонта на вариатора, че ние от провинцията да си правим сметката ако решим да го барнем в Сф, респ. във Вантотрейд
                    Краси, този проблем е характерен най-вече за 16V мотори.
                    Твоя ако не се лъжа е 8V, така че ако имаш такова тракане може проблема да не е във вариатора.
                    на 8v такъв звук се получава и от лоши свещи
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от krasyb
                      По принцип се води един работен ден. Ако отидете в сервиза в 9 часа най-вероятно до края на същия ден трябва да излезете с мазен бархетен звук. Не е зле да се обадите в сервиза предния ден, за да ви кажат дали ще могат да ви приемат.
                      Тел. на сервиза на В.Трейд - 02/763 452

А иначе "hf hpe" е напълно прав (много точно го е обяснил) - сменят се само два чарка от вариатора, а не целия (целият струва 270 лева ). Високата цена на ремонта идва от труда.
                      '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

е да го видя ама несе отварят
                        Last edited by skertso; d.m.y г., 19:13.

Comment

Aми 6 години са минали от тогава все пак
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                          X